Miért érdemes székhelyszolgáltatást kötni?
székhelyszolgáltatás, hölgyek irodában

Miért érdemes székhelyszolgáltatást kötni?

Kevesen tudják, hogy egészen pontosan mi az a székhelyszolgáltatás, pedig bizonyos esetekben éppen ez lehet az, ami megkönnyíti egy vállalkozó életét a hétköznapokban.

A cégalapításkor többféle dologra is hangsúlyt kell fektetni, többek között arra, hogy kijelöljük a cégünk székhelyét. Ha előre gondolkodik az ember, akkor megoldhatóvá válik, hogy egyéb megoldások helyett a székhelyszolgáltatást biztosító irodába tudja bejelenteni a vállalkozását.

A székhely bejelentésére sok opció van egyébként: be lehet jelenteni lakcímre, irodára, telephelyre, bárhova lényegében, ha nem saját ingatlanról van szó, csak akkor kell engedélyt is kérni a tulajdonostól. De ezek csak akkor működnek, ha az embernek már van akkora a cége, hogy legyen telephelye és irodája, vagy pedig, ha kompromisszumok árán a saját otthonának a címét adja meg a bejelentéskor. Utóbbi a leggyakoribb, pedig több hátránya is van annak, ha a saját otthonunkat adjuk meg székhelyül. Többek között a hátrányok között szerepel, hogy a cégnyilvántartásba ez kerül be nyilvánosan.

A székhelyszolgáltatás, ami viszont megköthető már a cégalapítás pillanatában jó alternatíva lehet minderre. A szolgáltatást biztosító cégek frekventált helyeken létesítenek irodákat, ha ide jelentjük be a céget, akkor ez fog szerepelni a cégnyilvántartásban. A terheket, mely a levélküldemények fogadásáról és tárolásából áll, illetve abból, hogy ezeket szükség esetén be kell mutatni a NAV-nak, már a székhelyszolgáltatásért felelős cég végzi, azaz nekünk lekerül egy teher a vállunkról. Ha szeretne valaki ezzel a lehetőséggel élni, akkor érdemes megbízni egy céget a bejelentéssel, akik ezzel egyidejűleg a székhelyszolgáltatás biztosításáért is felelni fognak.