Miért érdemes a tavaszra felkészíteni a műfüvet?
műfű és kutya

Miért érdemes a tavaszra felkészíteni a műfüvet?

A jó idő beköszöntével fontos elkezdeni a kert rendezését, hogy teljes mértékben élvezhessük a jó időt, így itt a tökéletes alkalom arra, hogy elkezdjük a tavaszi előkészítést a műfű esetében is. Ha biztosra akar menni, hogy minden ideális állapotban lesz, fontos, hogy vegye figyelembe ezeket az általunk ajánlott tippeket, hogy a legtöbbet hozza ki műfüvéből.

Fontos, hogy a szintetikus pázsitot picit öntözzük meg azzal a céllal, hogy eltávolítsuk az esetlegesen felgyülemlett szennyeződésmaradványokat, és persze azért is, hogy sokkal természetesebb megjelenést nyújtson.

A műfüvet is érdemes seperni, hogy a rostok visszanyerjék formájukat és szivacsosabb állagot kapjanak.

Használjon egy extra kefét, amely lehetővé teszi a szálak eredeti állapotának visszaállítását, különösen azokon a területeken, ahol a műfű beszorult, például ott, ahol egy bútort helyezett a tetejére. A pázsithasználat biztonsága legyen az egyik fő prioritásunk, ezért itt a tökéletes alkalom a fertőtlenítő használatára, amellyel nemcsak az ezekben a hónapokban felgyülemlett rovaroktól szabadulhatunk meg, hanem a baktériumokat is eltávolíthatjuk. Ezzel ellehet kerülni a fertőzéseket, különösen a gyermekek és háziállatok esetében.

Ha egy természetes és kellemes aromát szeretne élvezni, ez egy kiváló alkalom arra, hogy egy speciális parfümöt vigyen fel a műfűre.

Amint azt már lehet tudja, mindig ajánlatos kovasavas homokot hozzáadni a textúra, a kényelem és egyben a műfű jobb védelme érdekében. A homok idővel el fog tűnni, ezért a karbantartás részeként javasoljuk, hogy adjon hozzá még egy kis mennyiséget, és mindenekelőtt jól ossza el, mert nagyon gyakori, hogy az esőzések és a rossz idő miatt felhalmozódik bizonyos területeken, míg más részek gyakorlatilag üresek maradnak.