Kiváló minőségű és széles körben felhasználható villanymotorok
villanymotor, motor reszlet

Kiváló minőségű és széles körben felhasználható villanymotorok

Azok, akik szeretnek szerelgetni, kísérletezni, biztosan kedvelték a fizika órát, ahol olyan érdekes és széles körben használt eszközök összeszerelését is megmutatták, mint amilyenek a villanymotorok.

Mert házilag is elkészíthető a villanymotor, igazából csak egy tekercs elkészítése kell majd, melyhez pusztán egy 1 mm átmérőjű, mágnescsappantyú, egy 5 cm-es gémkapocs, egy elem kell majd, ezek mind megtalálhatóak a barkács üzletekben. A rézdrótot az elemen fel kell tekercselni, ezt olyan lazán kell tenni, hogy aztán ki lehessen húzni belőle az elemet, ez lesz a szerkezet forgórésze. A drót végét nem kell levágni, hanem meg kell hagyni azt kétoldalt 8-8 cm hosszúságban és az egyik oldalon le kell kapargatni egy kicsit, hogy így létre tudjon jönni az elektromosság a szigetelt oldal és a csupasz oldal révén.

A villanymotor elkészítéséhez még szükség lesz a mágnescsappantyúra is, melyet ragasztószalaggal erősítenek az elemre. A gémkapcsot rátekerik az elem pluszos oldalán lévő bütyökre, majd az egészet becsomagolják alufóliába. Az így elkészült szerkezeten 1,5 A-s áram folyik át, lényegében ez a villanymotor – csak persze az üzemi, ipari motorok jóval nagyobbak, jóval erősebbek, hatalmas gépeket, repülőket, autókat, ipari rakodógépeket mozgatnak ezzel gyorsabbá és hatékonyabbá téve a gyártást, lehetővé téve az emberiség számára a fejlődést.

Az olyan webáruházakban, mint amilyen a DC motor mindenféle villanymotorok kaphatóak.Találhatóak közöttük egy-, illetve háromfázisú motorok is.