Kinek való a villanyszerelő szakma?
villanyszerelő

Kinek való a villanyszerelő szakma?

Ha kiemelkedő fizetéssel, folyamatos munkával és hosszú távú biztonsággal járó karrierre vágyik, a villanyszerelő szakma lehet a megfelelő út az Ön számára. Az ipari és a lakossági villanyszerelői munkák iránti igény az folytonos, sőt növekvő is néha, és a képzett, szorgalmas szakemberek iránti kereslet az tapasztalható.

Íme, vizsgáljunk még néhány információt, amely segíthet eldönteni, hogy a villanyszerelői pálya megfelelő-e az Ön számára.

Mielőtt jogosult lenne erre a felkapott szakmára, meg kell tennie néhány lépést. Első körben elektromos szakmunkásképzésre van szüksége. A villanyszerelő tanulók dolgoznak egy szakember mellett, és gyakorlati képzésben részesülnek élesben a terepen. Tanulói képzésük részeként tanfolyami feladatokból és tantermi oktatásból is részesülnek.

Ahhoz, hogy segédmunkás lehessen, számos óra gyakorlati képzést kell teljesíteni. Ez alatt az időszak alatt a tanulók megtanulják, mire van szükség, hogy valaki sikeres legyen ezen a pályán. A gyakornoki órák lejárta után jogosult az elektromos engedélyezési vizsga letételére. A vizsga sikeres letételével jogosult villanyszerelőként dolgozni.

Ezen túlmenően, van néhány készség, amelyek segíthetnek ezen az úton. Kezdetben fontos megszerezni némi szövegértési és matematikai készségeket, valamint alapvető ismereteket az elektromosság működéséről. Míg egy középiskolai végzettség elegendő az elektromos szakmunkásképző szak megkezdéséhez, bizonyos szakképzések tovább fejleszthetik, hogy minél nagyobb sikerrel tudjon járni a gyakornokság során is.

Azon túl, amit az osztályteremben tanulhat, fontos, hogy tudjon figyelni, jól kommunikálni és kérdéseket feltenni. A villanyszerelő karrier kemény munka, de egyben nagyon kifizetődő is. A megfelelő munkamorál és az összeszedettség messzire viheti ezen a területen.