Gyors és költséghatékony laminált padló
laminált padló nappaliban

Gyors és költséghatékony laminált padló

Hasznos, ha az ember időközönként eszközöl kisebb-nagyobb átalakításokat az otthonában. Az egyik lényeges átalakítás az, amikor a régebbi, idejétmúlt burkolatokat lecseréljük. Bár a padlóburkolatok esetében hosszútávon szokás tervezni, azért mégse mindegy, hogy milyen árkategóriában mozog majd a padlónk, hogy milyen bonyolult lerakni, hogy milyen elő és/vagy utómunkálatok lesznek szükségesek.

Gyors és egyszerű megújulás eszközölhetünk a lakásban akkor, ha a megfelelő padlóburkolat mellett tesszük le a voksunkat. A laminált padló is ilyen, mert kedvezőbb áron kapható, mint az igazi kő, vagy fa padlóburkolat, akár ragasztás nélkül lefektethető, így gyorsan túl lehet lenni az átalakításon és a webáruházak kínálatában számtalan, a valódi fafajták megjelenését élethűen utánzó modell található, így a végeredmény garantáltan szép lesz és illeni fog a stílusunkhoz, elképzelésünkhöz.

A laminált padló tartósságáról a különböző kopásállósági osztályok (AC3/31, AC4/32, AC5/33), árulkodnak. Ezek alapján a kategóriák alapján be tudjuk magunkat biztosítani afelől, hogy az adott laminált padló várhatóan milyen mértékben lesz hosszúéletű. Hordozóréteget tekintve 7, 8, 9 10 mm vastagságú termékeket különböztetünk meg, ettől is függ, hogy milyen burkolat kell a lamintált padlónak a burkolata alá.

A lorincparkett.hu weboldalon találhatóak exclusive termékek is, melyeknek főbb jellemzői az egyedi szín és mintavilág, a fugázottság, mely a valódi falapokhoz még inkább hasonlít abból fakadóan, hogy az eredeti fák erezettségét idézik a rajtuk levő 3D nyomatok és minták. Ezáltal egy egyszerű laminált padlónak a segítségével is természetes fa hatást lehet kelteni az otthonban.