Fokozatos árnyékolás a sávroló segítségével
sávroló

Fokozatos árnyékolás a sávroló segítségével

Otthonaink és munkahelyeink árnyékolására többféle megoldás létezik, ám a hagyományos függöny választásán kívül érdemes más eszközben is gondolkozni.

A függöny tisztítása macerásabb, ha kisgyerekek vannak a házban, akkor rángathatják, ezzel pedig saját magukat is veszélyeztethetik, nem beszélve a karnis és a függöny tűrőképességéről. Létezik azonban egy egyszerűbb, könnyebb megoldás a függönynél, ami ráadásul a függöny legolcsóbb és legegyszerűbb alternatívájának is nevezhető: a roló. Mivel felszerelésüket tekintve házilag is gyorsan megoldható, akár szerszámok és fúrás nélkül is, így nem kell különösebb bonyodalommal számolnunk.

A rolók közül is érdemes kiemelni a sávrolót, mely a csíkozásnak köszönhetően egy részleges fényáteresztéssel fokozatos árnyékolást, sötétítést tesz lehetővé. A gyöngylánc működtetésének köszönhetően a lánccal tudjuk szabályozni a beérkező fény mennyiségét. Így a fényáteresztő és a teljesen zárt és nyitott állapot igény szerint fokozatosan állítható. A sávroló különlegessége tehát, hogy két egymás mellett futó textilréteg áttetsző és sötétítő sávjainak váltakozása által biztosítható az árnyékolás.

Ennek a megjelenésnek köszönhetően nevezik még a sávrolót dupla rolónak, vagy zebra rolónak is. A jobbotlet.hu oldala sávroló tekintetében is remek kínálattal rendelkezik, az éjjel-nappal hatás váltakozása tökéletesen elérhető használatuknak köszönhetően. Különböző méretekben és színekben is gondolkozhatunk, otthonunk tökéletes éke, hangulati eleme, és árnyékoló eszköze lesz a sávroló!