Barátkozás egy felnőtt játszótéren
felnőtt játszótér és két izmos férfi

Barátkozás egy felnőtt játszótéren

Az ember társas lény, ez tagadhatatlan igazság. Ahogy öregszünk, és már nem az iskolai környezet szociális inkubátorában élünk, egyre nehezebb kielégíteni a társas interakció iránti igényünket. Ebben az időben társadalmi tisztítótűz alakul ki a fiatalok számára.

Arra az időszakra gondolok, amely az iskolai szociális világának az elhagyása után van, de azelőtt, hogy megvan a saját farkasfalka, ami a szülőséggel együtt járhat. Azt akarom mondani, hogy felnőttként nehéz új barátokat szerezni, igaz? Azonban edzeni a legtöbben szeretünk és egy kültéri felnőtt játszótér kiváló lehet erre a célra is.

Nem állítom, hogy szakértő lennék a barátszerzésben. Ha őszinte akarok lenni, nem rendelkezem azzal a kiemelkedő tulajdonsággal, amivel egyesek megáldattak, amikor minden alkalommal baráti nyomot hagynak maguk mögött, amikor belépnek egy idegenekkel teli szobába. Ennek ellenére a felnőtt játszótér használata során számomra is meglepő módon idővel tudtam néhány kellemes barátságot kialakítani.

A baráti kovácsolódás inkább egy lassú folyamat a számomra, de a folyamatos edzés a felnőtt játszótéren lehetőséget adott arra, hogy kapcsolatba lépjek emberekkel és érdekes módon nagyon jó beszélgetéseink voltak, amelyekből kialakultak kezdetleges barátságok.

Megértem az új barátságok kötésével járó küzdelmeket és az ezzel járó stresszt. Ezt sokszor erőltetve nem is lehet megvalósítani, hanem kell egy olyan természetes szituáció, mint a felnőtt játszótéren történő edzés.

Ilyen esetben az ember már látja, hogy a többieknek is ez az érdeklődése és már van egy nagyon erős közös pont, ami elindíthatja a beszélgetést. Ráadásul azért is előnyös egy felnőtt játszótér, mert általában ez kint van a szabadban, nyugodt természetben, ahol nincs hangzavar, így könnyen és békésen lehet kapcsolatokat kialakítani.