Elérhető lett az E-cég betekintő portál, amely ingyenesen használható

- hirdetés -

A mai napon jelent meg a hír az Országos Bírói Hivatal honlapján, amely szerint elérhetővé tették az E-cég betekintő portált.

Az elektronikus ügyintézési portálon mostantól közvetlenül is elérhető az E-cég betekintő felület, melyben cégjegyzékszám alapján kereshetők, megtekinthetők a nyilvános cégiratok. Ilyen cégiratok lehetnek az alapító okiratok (pl: kft esetében a társasági szerződés, legfőbb szerv határozatai stb.)

Amennyiben valaki használni szeretné az E-cég betekintő portált, a bejelentkezéshez ügyfélkapus hozzáférés szükséges. A sikeres ügyfélkapus azonosítást követően meg kell adni a keresett cég cégjegyzékszámát, majd a rendszer meg is keresi számunkra a cégiratokat, amelyeket le tudunk tölteni.

- hirdetés

A cégiratok, illetve a cégmódosításhoz kapcsolódó iratokat es3 (eakta) formátumban tudjuk letölteni. A megnyitásához az Eszignó program szükséges, amely ingyenesen letölthető, telepíthető és használható. A letöltött es3 formátum megnyitása után már láthatók is lesznek a cégiratok, amelyek pdf formátumban találhatók meg.