Kinek mennyi szabadság jár?

- hirdetés -

Rendszeresen felmerülő kérdés különböző fórumokon, hogy a munkavállaló számára mennyi szabadság jár, tovább az is, hogy kinek mennyi pótszabadság jár.

Szabadság, pótszabadság

A szabadságra vonatkozó részletes szabályokat a Munka Törvénykönyvében (Mt.) találhatjuk meg, mégpedig a munka- és pihenőidő fejezetben. A törvény egyértelműen rögzíti, hogy a munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból jár.

Az alapszabadság minden munkavállalónak, míg a pótszabadság csak a törvényben megjelölt feltételek fennállása esetén, illetőleg bizonyos munkavállalók részére jár. A jogszabály azt is meghatározza, hogy az alapszabadság mértéke húsz munkanap.

Pótszabadság

- hirdetés

Mint korábban említettem, a pótszabadság csak a jogszabályban rögzített munkavállalók részére, illetve az ott meghatározott feltételek alapján jár. Ilyen eset a munkavállaló életkora: minél idősebb egy munkavállaló, annál több pótszabadság jár a részére. Például a huszonötödik életévétől egy, míg negyvenötödik életévétől tíz munkanap pótszabadság jár.

Ugyancsak pótszabadság jár annak a munkavállalónak, akinek tizenhat évesnél fiatalabb gyermeke van. Egy gyermek után kettő, két gyermek után négy, míg kettőnél több gyermek esetén hét munkanap pótszabadság jár.

Az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Fiatal munkavállaló számára évenként öt munkanap pótszabadság jár.

Szintén pótszabadság jár a föld alatt állandó jelleggel vagy az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát dolgozó munkavállalónak. Részére évenként öt munkanap pótszabadság jár.

Amennyiben a munkavállaló megváltozott munkaképességű, fogyatékossági támogatásra jogosult, vagy vakok személyi járandóságára jogosult évenként öt munkanap pótszabadság jár.

A szabadság kiadása

A szabadság kiadásával kapcsolatosan már korábban írtam egy cikket, így nem akarom megismételni az ott leírtakat, de érdemes megemlíteni itt is néhány szabályt. A munkavállaló részére a szabadságot a munkáltató adja ki, de a kiadás előtt a munkavállalót meg kell hallgatni. Fontos szabály, hogy a munkáltató évente hét munkanap szabadságot legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadnia. További fontos előírásokat ide kattintva olvashatsz el.

Kép forrása: Nikos Zacharoulis | Unsplash

- hirdetés -