Kinek mennyi szabadság jár?

- hirdetés -

Rendszeresen felmerülő kérdés különböző fórumokon, hogy a munkavállaló számára mennyi szabadság jár, tovább az is, hogy kinek mennyi pótszabadság jár.

Szabadság, pótszabadság

A szabadságra vonatkozó részletes szabályokat a Munka Törvénykönyvében (Mt.) találhatjuk meg, mégpedig a munka- és pihenőidő fejezetben. A törvény egyértelműen rögzíti, hogy a munkavállalónak a munkában töltött idő alapján minden naptári évben szabadság jár, amely alap- és pótszabadságból jár.

Az alapszabadság minden munkavállalónak, míg a pótszabadság csak a törvényben megjelölt feltételek fennállása esetén, illetőleg bizonyos munkavállalók részére jár. A jogszabály azt is meghatározza, hogy az alapszabadság mértéke húsz munkanap.

Pótszabadság

- hirdetés

Mint korábban említettem, a pótszabadság csak a jogszabályban rögzített munkavállalók részére, illetve az ott meghatározott feltételek alapján jár. Ilyen eset a munkavállaló életkora: minél idősebb egy munkavállaló, annál több pótszabadság jár a részére. Például a huszonötödik életévétől egy, míg negyvenötödik életévétől tíz munkanap pótszabadság jár.

Ugyancsak pótszabadság jár annak a munkavállalónak, akinek tizenhat évesnél fiatalabb gyermeke van. Egy gyermek után kettő, két gyermek után négy, míg kettőnél több gyermek esetén hét munkanap pótszabadság jár.

Az apának gyermeke születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt, ikergyermekek születése esetén hét munkanap pótszabadság jár, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Fiatal munkavállaló számára évenként öt munkanap pótszabadság jár.

Szintén pótszabadság jár a föld alatt állandó jelleggel vagy az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát dolgozó munkavállalónak. Részére évenként öt munkanap pótszabadság jár.

Amennyiben a munkavállaló megváltozott munkaképességű, fogyatékossági támogatásra jogosult, vagy vakok személyi járandóságára jogosult évenként öt munkanap pótszabadság jár.

A szabadság kiadása

A szabadság kiadásával kapcsolatosan már korábban írtam egy cikket, így nem akarom megismételni az ott leírtakat, de érdemes megemlíteni itt is néhány szabályt. A munkavállaló részére a szabadságot a munkáltató adja ki, de a kiadás előtt a munkavállalót meg kell hallgatni. Fontos szabály, hogy a munkáltató évente hét munkanap szabadságot legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadnia. További fontos előírásokat ide kattintva olvashatsz el.

Kép forrása: Nikos Zacharoulis | Unsplash

- hirdetés -

JOGI HÍREK

Erre figyeljünk a Fekete Pénteken és egyéb akciókon

A Black Friday alkalmával az e-kereskedelmi cégek minden év novemberében a megszokottnál vonzóbb ajánlatokkal célozzák meg a vásárlókat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)...

A légitársaság felelős a repülőn a pohárból kiömlő forró kávé által okozott károkért

A légitársaság felelős a légi járaton a pohárból kiömlő forró kávé által okozott károkért, függetlenül attól, hogy a balesetet a repüléshez szorosan kapcsolódó váratlan...

Meddig ér el a szülői kéz? – különleges helyzetek a szülői felügyelet tükrében

Nézeteltérések minden családban adódnak, így problémamentes szülő-gyerek kapcsolat sem létezik. Egy-egy vita számos jogi kérdést is felvethet, mind a szülők, mind a gyermekek részéről....

A gyilkost is megilleti az internetes elfeledtetés joga

A német alkotmánybíróság megerősítette az interneten nyilvánosan hozzáférhető személyes adatok töröltetéséhez fűződő jogot, szerdán ismertetett döntése szerint az úgynevezett elfeledtetési jog súlyos bűncselekmények elkövetőit...

Gyermekei veszélyeztetése miatt börtönre ítéltek egy nőt

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Komlói Járásbíróság azt a nőt, aki kiskorú gyermekei testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette – közölte a honlapján a...