Mi minősül munkaidőnek?

- hirdetés -

A munkaviszony teljesítése során a talán a legfontosabb fogalom, amivel tisztában kell lenni, az a munkaidő, és azzal is, hogy mi számít munkaidőnek, és mi nem. A kérdés megválaszolásában a Munka Törvénykönyve (Mt.) nyújt segítséget.

A munkaidő fogalma

A munkaidő, illetve annak szabályozása hosszú harc eredménye, a munkaidő szabályozása európai uniós jogharmonizációs kötelezettségre (2003/88/EK irányelv alapján) is figyelemmel kellett lennie a jogalkotónak.

Az Mt. a munka- és pihenőidő részben, a fogalmak között határozza meg a munkaidő fogalmát. Ennek alapján a munkaidő a munkavégzésre előírt idő kezdetétől annak befejezéséig tartó idő, valamint a munkavégzéshez kapcsolódó előkészítő és befejező tevékenység tartama.

- hirdetés

Azért is fontos a pontos fogalommeghatározás, mert a munkáltatónak az a kötelezettsége, hogy a munkát úgy szervezze, hogy lehetőség szerint túlmunka ne jelentkezzen a munkavállaló részéről.

Előkészítő és befejező tevékenység

Az Mt. azt is meghatározza, hogy mi minősül előkészítő és befejező tevékenységnek. A rendelkezések értelmében előkészítő vagy befejező tevékenység minden olyan feladat ellátása, amelyet a munkavállaló munkaköréhez kapcsolódóan, szokás szerint és rendszeresen, külön utasítás nélkül köteles elvégezni.

Munkanap: a naptári nap vagy megszakítás nélküli huszonnégy óra, ha a munkarend alapján a beosztás szerinti napi munkaidő kezdete és befejezése nem azonos naptári napra is beosztható.

A munkavállalónak ezeket a feladatokat a rendes munkaidejében kell elvégeznie, ami azt jelenti, hogy e tevékenységek elvégzése a munkaidőt nem hosszabbítja meg. Ilyen előkészítő vagy befejező munka lehet a takarítás, a pénztár zárása, vagy éppen a következő műszak átadása stb.

Ami nem számít munkaidőnek

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy mi az a tevékenység, amely nem minősül munkaidőnek. A szabályok értelmében nem számít munkaidőnek a munkaközi szünet (a készenléti jellegű munkakör kivételével, valamint a munkavállaló lakó- vagy tartózkodási helyéről a tényleges munkavégzés helyére, valamint a munkavégzés helyéről a lakó- vagy tartózkodási helyére történő utazás tartama.

Nem számít például munkaidőnek az átöltözés tartama, kivéve akkor, ha a munkavállalónak valamilyen speciális ruházatot kell viselnie a munkaköre, feladata miatt.

Kép forrása: boostinjay

- hirdetés -

JOGI HÍREK

Kizárólagos megbízásnál is értékesítheti ingatlanát a tulajdonos

A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a...

A gyilkost is megilleti az internetes elfeledtetés joga

A német alkotmánybíróság megerősítette az interneten nyilvánosan hozzáférhető személyes adatok töröltetéséhez fűződő jogot, szerdán ismertetett döntése szerint az úgynevezett elfeledtetési jog súlyos bűncselekmények elkövetőit...

Gyermekei veszélyeztetése miatt börtönre ítéltek egy nőt

Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Komlói Járásbíróság azt a nőt, aki kiskorú gyermekei testi, értelmi, erkölcsi fejlődését veszélyeztette – közölte a honlapján a...

Korszakalkotó projekteket zárt az Országos Bírósági Hivatal

Az OBH az ügyfelek elégedettsége érdekében megteremtette a kulturált, kényelmes, egyszerű, gyors és biztonságos ügyintézési körülményeket, Magyarország az ítélkezést támogató fejlesztések területén tartalmas új...

Biztonsági tippek az ünnepi vásárláshoz

Az ünnepi szezon közeledtével, sokan szeretnék meglepni szeretteiket ajándékokkal. Az ilyen nagy tömegű online vásárlásra buzdító kampányokat az internetes csalók is igyekeznek kihasználni.A Nemzetbiztonsági...