A munkaviszonyban a felek sokszor alkalmazzák a próbaidőt, mert így mind a munkavállaló, mind a munkáltató meggyőződhet-e arról, hogy munkaviszonytól azt kapja-e, amit várt.

A hatályos szabályok szerint a Munka Törvénykönyve (Mt.) alapján a próbaidő hossza 3 hónap. Ettől hosszabb próbaidőben a felek nem állapodhatnak meg, azonban kollektív szerződés esetén a próbaidő lehet hosszabb is.

Azzal, hogy a próbaidő meghosszabbítása lehetséges-e, sokan nincsenek tisztában a szabályokkal. A próbaidőt kizárólag a munkaszerződésben lehetséges kikötni, és fontos szabály az is, hogy ha a munkaszerződés megkötésekor a felek nem állapodtak meg próbaidőben, akkor utólag már nem lehetséges.

Ha a felek 3 hónapnál kevesebb próbaidőt kötnek ki, akkor lehetőség van arra, hogy a felek a próbaidőt meghosszabbítsák legfeljebb egy alkalommal, de a meghosszabbított próbaidő sem haladhatja meg a 3 hónapot. Ez azt jelenti, hogy ha a felek a munkaszerződésben 1 hónap próbaidőt kötnek ki, akkor ezt a próbaidőt maximum 2 hónappal hosszabbíthatják meg.