Így tilthatod meg, hogy a lakcímedet kiadják marketing célokra

- hirdetés -

A legtöbben bosszankodva nyitják ki a postaládájukat, hogy megint milyen sok marketing célú, vagy éppen, kormányzati, statisztikai célú küldeményeket kapott. De ha nem szeretnél ilyen küldeményeket kapni, akkor azt egyszerűen megtilthatod néhány perc alatt.

A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény értelmében csak a jogszabályban foglalt feltételek alapján adható ki adat. Ugyancsak ez a jogszabály rendelkezik arról, hogy az állampolgár neve, lakcíme, értesítési címe a kérelmező jogának vagy jogos érdekének érdekében kiadható. A fenti adatok kiadhatok ugyancsak tudományos, közvélemény kutatás, tudományos kutatás, valamint közvetlen üzletszerzés (pl. politikai hirdetések, marketing célú megkeresések, stb.) miatt is.

Az ilyen megkereséseket, politikai, vagy éppen marketing célú hirdetéseket nagyon könnyen meg lehet tiltani online az ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen a bármelyik kormányablaknál.

- hirdetés

Amennyiben ügyfélkapu regisztrációval rendelkezel, el kell látogatnod erre az oldalra, és a megjelenő honlapon az “SZL-adatletiltás” opciót kell keresni (oldal közepe felé találod meg), majd a megjelenő oldalon keresztül kell bejelentkezni az ügyfélkapus adatokkal. Ezután már csak a személyi számunkat kell beírni, majd a tovább gombra kell kattintani és ellenőrizni kell az adatokat, és ezután kell benyújtani. Az eljárás díjmentes.

- hirdetés -