Nem csak mobilon érhető el az e-kárbejelentő

- hirdetés -

2019. januárjában indult el a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által készítek E-kárbejelentő alkalmazás, amelynek segítségével mobiltelefonon keresztül könnyen be lehet jelenteni a közlekedési balesetet, de nemrég elindult a gépjármű kárrendezés online felülete is.

Az E-kárbejelentő alkalmazást mind Androidot, mind iOS rendszert futtató eszközökre lehetett letölteni a készülékhez tartozó alkalmazás boltokból. Az alkalmazás segítésével a mobilunkon keresztül lehet egy közlekedési balesethez kapcsolódó kárbejelentést elindítani.

Az alkalmazáshoz kapcsolódó leírás alapján gépjárműbaleset esetén az E-kárbejelentő segít a pontos és azonnali kárbejelentés elvégzésében. A hagyományos kék-sárga baleseti bejelentővel szemben az alkalmazással elkészülő baleseti bejelentővel pontosabb információk oszthatók meg a biztosítókkal ilyenek, a GPS adatok és médiafájlok csatolása, ráadásul a helyszínrajz is könnyebben elkészíthető. Az adatok kitöltése után, a képernyőn aláírt PDF formátumú kárbejelentő beküldését követően automatikusan továbbításra kerül az érintett biztosítókhoz. A sikeresen elküldött baleseti kárbejelentés után automatikus értesítést kapunk, ha a bejelentés megérkezett a biztosítóhoz.

- hirdetés

Azonban most már nem csak mobiltelefonon keresztül lehet a kárbejelentést megtenni, hanem számítógépen keresztül is, ugyanis elindult az E-kárbejelentő online felülete is. A kárbejelentés menete gyakorlatilag ugyanaz, mint a mobiltelefonon történő bejelentés.

- hirdetés -