Bárki, aki rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, könnyen le tudja kérni bármely magyarországi ingatlan tulajdoni lapját, mégpedig online. Arra is van lehetőség, hogy bizonyos számú tulajdoni lapot ingyen is le lehessen kérdezni.

Több évvel ezelőttig ha valaki tulajdoni lapot akart lekérdezni, ahhoz el kellett mennie a földhivatalba, ahol szolgáltatási díj ellenében a keresett ingatlan tulajdoni lapját kiadták. Azonban pár éve, aki rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, egyszerűen, online lekérdezheti bármelyik magyarországi ingatlan tulajdoni lapját a Földhivatal Online internetes szolgáltatással. Alapértelmezetten a szolgáltatás fizetés (nem hiteles tulajdoni lap esetén a szolgáltatási díj 1.000,- Ft), azonban lehetőség van arra, hogy egy személy, évente 2 db nem hiteles tulajdoni lapot ingyenesen lekérjen a szolgáltatással.

Amennyiben valaki használni akarja a szolgáltatást, érdemes az ingatlant helyrajzi szám alapján megkeresni, mivel lakcím alapján nem mindig fogja megtalálni a rendszer. A szolgáltatáson keresztül természetesen lehet kérni hiteles tulajdoni lapot is (magasabb a díja), valamint térképmásolatot (ami szintén díjköteles). A szolgáltatási díjat dombornyomott bankkártyával lehet kifizetni, miután megrendeltük a szolgáltatást. A fizetés biztonságos, az OTP online felületén keresztül történik.

Az e-hiteles tulajdoni lap ára 3.600,- Ft/ingatlan, nem hiteles térképmásolat díja 2.250,- Ft/ingatlan. Az e-hiteles tulajdoni lap megtekintéséhez szükség van az e-szignó programra.

A rendszer tárolja azokat a tulajdoni lapokat is, amiket korábban lekérdeztünk, így ha elveszett, vagy nem tudjuk hova mentettük, könnyen le tudjuk tölteni újra, ingyen, a lekérdezett dokumentumok menüpontban.