Budapesten a díjfizetés nélküli parkolás is lehetséges, ha áruszállító vagy. Ugyanis meg van arra a lehetőség, hogy ne kelljen parkolójegyet váltani, amennyiben áruszállítást végzel, csak egy tárcsát (úgynevezett rakodótárcsát) kell kiváltanod 1600,- forint + áfáért.

A rakodótárcsa használatára vonatkozó szabályokat Budapest főváros Közgyűlésének 30/2010-es rendelete tartalmazza. A rendelkezések értelmében a várakozási övezetekben, közúti várakozóhelyen a tehergépjárművek részére biztosított, áruszállítás végzésére szolgáló, egy gépjárműre érvényes rakodótárcsa alkalmazása esetén, a 10.00 és 17.00 óra közötti időtartamon belül, legfeljebb 20 perc időtartamban nem kell várakozási díjat fizetni. A várakozás megkezdésének időpontját a rakodótárcsával jelezni kell, amelyet a gépjármű első szélvédő üvege mögött, kívülről teljes egészében jól látható módon kell elhelyezni. A rakodótárcsa jelzését a jármű eltávozása nélkül megváltoztatni tilos.

A rakodótárcsa igénylőlap a BKK honlapjáról tölthető le, ide kattintva. Az igénylőlap és a forgalmi engedély másolata leadható a teherforgalom@bkk.hu címen, a +36 1 235-1040-es faxszámon, vagy személyesen a Budapest VII. Rumbach Sebestyén utca 19-21. szám alatt található ügyfélszolgálaton is. A rakodótárcsa ára 1.600,- Ft+áfa.

- hirdetés -